Palvelumme
Akupunktio
Neula-akupunktiota voidaan tarvittaessa tehostaa sähköärsytyksen avulla, tällöin puhutaan sähköakupunktiosta eli PENS-hoidosta. PENS-hoidon on todettu olevan tehokas hoitomuoto mm. niskahartiaseudun ja selän kiputiloissa.
Allasterapia
Mitä on allasterapia
Allasterapia on fysioterapiamuoto, joka hyödyntää veden ominaisuuksia eli nostetta, vastusta, hydrostaattista painetta sekä lämpötilaa. Vedessä voidaan tehokkaalla ja toiminnallisella tavalla tehdä monia kuntouttavia asioita kuten hengitysharjoituksia, lihas- ja yleiskuntoa ylläpitäviä harjoitteita, nivelliikkuvuusharjoitteita, lihasvoima- ja lihasten venytysharjoitteita sekä tasapainoharjoituksia. Vedessä harjoittelu on turvallista ja miellyttävää ja soveltuu siksi hyvin myös erilaisten kiputilojen kuntoutukseen.
Veden paineella ja vedessä tehdyillä liikkeillä on monenlaisia hyödyllisiä vaikutuksia ihmisen elimistöön ja kudoksiin. Harjoittelu vedessä lisää nestekiertoa ja vähentää tehokkaasti turvotusta, paine myös tukee niveliä ja helpottaa tasapainon hallintaa. Veden lämpötila puolestaan rentouttaa lihaksia ja parantaa ääreisverenkiertoa.
Fysikaaliset hoidot
- Sähköhoidoilla aktivoidaan tai rentoutetaan lihaksia, hoidetaan hermovammoja, lievitetään kipua sekä lisätään arpi- ja sidekudoksen joustavuutta.
- Ultraäänihoidolla vilkastutetaan verenkiertoa, rentoutetaan lihaksia ja lievitetään kipua. Sillä parannetaan nestekiertoa ja kudoksen joustavuutta.
- Yhdistelmähoidot ovat tehokkaita lihas- ja nivelperäisissä ongelmissa, ylijännitystiloissa ja säteilyoireiden hoidossa.
- Kylmähoidossa kudoksen lämpötilan laskeminen vähentää turvotusta, tulehdusta ja kipua sekä nostaa kipukynnystä. Pintalämpö sopii esihoidoksi jännittyneille ja rasittuneille lihaksille sekä nivelten liikelaajuuden parantamiseen.
Joitakin sähkölaitteita asiakas voi lainata kotona toteutettavaa hoitoa varten.
Lasten fysioterapia
Lasten vanhempien lisäksi teemme lapsen kuntoutuksessa moniammatillista yhteistyötä lasta hoitavien eri tahojen, kuten lapsen muiden terapeuttien, lääkäreiden ja päivähoidon ja koulun henkilökunnan kanssa. Lapsen liikkumisen harjoittamisen ja lasta hoitavien henkilöiden ohjauksen ohella oleellinen osa fysioterapiaa on myös lapsen apuvälineiden tarpeen arviointi, sovitus ja käytön opetus.
Mitä on lapsen fysioterapia
Lapset saavat fysioterapiaa niin neurologisiin (keskus- ja ääreishermostoperäinen) kuin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Neurologisista sairauksista yleisimpiä ovat CP-vammat, erilaiset lihastaudit ja kehitysviiveet ja -vammat. Tuki- ja liikuntaelinsairauksista yleisimmät ovat lastenreuma, tuki- ja liikuntaelinten kehityshäiriöt sekä akuutit niska-hartia/selkävaivat. Lääkärin lähetteellä tai vanhempien omasta aloitteesta voi hakeutua fysioterapeuttiseen arviointiin ja ohjaukseen.
Lymfaterapia
Mitä on lymfaterapia
Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä, pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä, joka elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Sitä käytetään erityisesti tilanteissa, joissa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on kroonisesti laskenut esim. imusolmukkeiden poiston, sädehoidon tai synnynnäisten tekijöiden seurauksena. Imunestekierron tehostuminen lievittää lisäksi kipua, nopeuttaa vammojen paranemista ja rentouttaa, joten sitä voidaan käyttää mm. urheiluvammojen hoitoon sekä leikkausten jälkihoidossa. Lymfaterapiaa voidaan käyttää myös reumasairauksien, säärihaavojen, ruusun ja raskauden aikaisen turvotuksen hoidossa.
Manuaalinen terapia
Faskiamanipulaatio
Maitland
MDT-terapia
McKenzie menetelmällä voidaan nopealla ja luotettavalla tavalla määritellä potilaat, jotka hyötyvät mekaanisesta diagnostisoinnista ja terapiasta.
Neurologinen fysioterapia
Fysioterapia suunnitellaan yksilöllisesti lähtien kuntoutujan toimintakyvystä, tarpeista ja yhdessä laadituista tavoitteista. Terapian sisältö vaihtelee iän, kunnon, voimavarojen ja harjoitettavien ominaisuuksien mukaan. Fysioterapiaan kuuluu toiminta- ja liikuntakyvyn harjoittelua sekä ohjausta ja neuvontaa. Fysioterapeutti arvioi neurologisen apuvälinetarpeen ja on tarvittaessa mukana apuvälineiden sovituksessa ja käytön ohjauksessa. Neurologinen fysioterapia toteutetaan yhteistyössä muiden terapeuttien ja asiakasta hoitavien henkilöiden kanssa. Terapia toteutetaan JyväsFysion tiloissa tai asiakkaan arkiympäristössä.
Sähköärsytyshoito
Terapeuttinen harjoittelu
Vauvaterapia
Mitä on vauvaterapia
Suurin ja nopein kehitys lapsen liikkumisen taidoissa tapahtuu ensimmäisten 18 kuukauden aikana. Tänä aikana lapsi saavuttaa perusliikkumiseen tarvittavat liikemallit, kuten kääntymisen, ryömimisen, konttaamisen ja istumisen. 18 kuukauteen mennessä lapsi saavuttaa yleensä kävelemisen taidon. Joskus pieni lapsi ei saavuta kehitystasolleen kuuluvia taitoja tai hänen liikkumisensa on poikkeavaa.
Vauvaterapiaan koulutettu fysioterapeutti arvioi ja harjaannuttaa lapsen liikkumisen kehitystä huomioiden samanaikaisesti tapahtuvaa aistien, hienomotoriikan ja vuorovaikutuksen kehitystä. Tavoitteena on tuottaa vauvalle mahdollisimman normaaleja liike- ja asentokokemuksia omasta kehosta. Lisäksi vanhempia autetaan tunnistamaan lapsen poikkeavia liikkeitä ja asentoja ja ohjataan käsittelemään lasta hänen kehitystään tukevasti.